Tuesday, January 25, 2011

Teater Muzikal Tun Mahathir 2

Dearest blog,
Malam semalam aku, my lil sis dan my roomate, Rowiena pergi Istana Budaya.Tengok teater.Ini adalah pertama dalam 25 tahun hidup aku jejak kaki kat Istana Budaya dan tengok teater.
Alkisah bermula di pagi hari, sedang melayari facebook, tetiba terlihat status kawan akak aku.Offer tiket pergi teater nie and I just like wow..cepat2 send message.Bincang-bincang then guess what dapat tiket harga yang murah giler!!!Then ajak2 orang, memula kitorng 3 org ngan abang rowiena + awek cun dia.Tapi abang dia xdapat masuk sebab pakai seluar pendek.
Samapi pun dah lambat so terlepas part awal, masuk  je Che Det dah jadi kanak - kanak riang.So far perjalanan  cerita kinda boring.Cam owh..part nie aku xnak tau la, dah tau.Nak tau karisma Tun M,huhu..skip semua part sebab bosan.
Part paling best masa Tun M (Esma Daniel) berlawan dengan pencabar dia.Ngan Musa, dengan Anwar paling menarik sebab pencabar2 lain semua serah kalah, yang Anwar je lawan-lawan keris tapi x menyerah-nyerah.
Then part masa Tun M nak letak jawatan ketika perhimpunan agung UMNO 2002.Damn!Menangis sampai babak terakhir!Babak itu jelah yang aku menumpukan perhatian.Ayat dia yang paling menusuk jantung aku Tun M kata dia dah lama jadi tongkat rakyat Malaysia, tongkat sepatutnya untuk orang sakit sahaja tapi rakyat Malaysia x sakit pun.I adore u, Tun M.Overall, not bad.
Lepas Tun M letak jawatan, terasa kehilangan seorang pemimpin yang terhebat, yang sebenarnya yang benar-benar fikirkan tentang kepentingan rakyat Malaysia dan juga mempunyai seorang isteri yang sangat low profile tapi hebat.

Teater Muzikal Tun Mahathir 2
Masa nie kitorang tukar tempat ke depan sikit
Bosan plak..
Hye Misha!!hye!! hye!!
Elly Mazlein
Awak sangat cantik la!!
Comel!!
Habiskan masa sementara menunggu abang Wiena
Sarimah - Pencerita yang best gler!

7 comments:

Syazwana said...

peh best..
tak pernah pergi..
kene jejak kaki jugak nih.
xD

Haris Khairuddin said...

yana, ni ade tips utk tulis blog.

http://www.copyblogger.com/become-a-better-writer/

ChE YaYA said...

wana:jom...haha.nie pun dapat tiket murah;barulah dapat jejak.
haris;TQVM

ferra said...

seyez senior i ader ari tu. dia plakon tapi.. i x bape suke uweeeksss

ChE YaYA said...

ferra: ye ke?yg dr mne?

nEuR0 shEwAzni said...

wah che Yaya nama dah naik kat ohh mejuez . lagi best saye punye link ngn nama ngn enrty naik kat blog dia . hahahah . dem !

ChE YaYA said...

neuro:nama saya naik?