Monday, January 10, 2011

Yuran = fi @ fee?

Hari tue borak ngan jr dr poli  yang study kat IPTA lain tentang yuran.Borak - borak dia cakap la, yuran dia semua sekali lebih kurang RM1400 camtue je.
Aku : yuran kolej je ke?
Dak jr : tak lah semua la.Yuran kolej + pengajian
Aku : Damn!!

Kenapa? sebab kolej kediaman dia sangat best.satu bilik dua orang je = RM 400 camtue.Pak guard dia setia menanti kat pintu masuk dengan taat (siang jugak!!)dan bermuka garang.hehe.Sangat banyak parking kete.

Kolej saya =satu bilik 3 orang.Pak guard, sem lepas ada la.Sem nie x nampak muka pun.Menu dari tahun 1 sampai la nie tahun 4 serupa.Dahlah menu paling enak iaitu sambal belacan dah tiada.Yuran tambahan di hujung sem masa nak pekse, buat orang pening kepala sebab duit dah takde.Yuran saya semua sekali (Kolej + pengajian)=RM2500 camtue la.

PTPTN dapat RM3500.tolak yuran..yilekkk..amma appa..

Sem nie xtau lagi..yuran kolej dah kuar = RM1260 (di awal sem dan pasti di hujung sem akan ada yuran tambahan)...bluek!!!

RM1260 dan RM400, jauhnye beza!!!!!!!

P/S : yuran IPTA sahaja ok.IPTS lain cerita.

2 comments:

Hadi Yahya said...

wohoho...penyedut duit~

ChE YaYA said...

haha...biasalah..nk bina banyak bangunan