Saturday, May 2, 2009

Putus Chenta

Salam semua.
Putus chenta, hurm.Mesti semua pernah mengalaminya kan.Kalau yang tak pernah memang bertuah lah tapi agak rugi jugak. Kenapa?Dari putus chenta kita dapat mengenal dan menilai diri kita semula.
Antara pasangan putus chenta yang buat aku agak terkilan adalah teman aku kat PUO dulu.Memang tak sangka dan agak terkejut.Tapi apa yang buat aku tersentuh, adalah kata – kata lelaki tu yang akan tunggu perempuan tu sampai lah perempuan tue kahwin, barulah dia lepaskan perasaan tu.Also, dia akan tolong perempuan tue kalo perempuan tu ada apa – apa masalah. Aku tau lelaki tue dari jenis yang baik. Mungkin kesibukan masa, yelah dia kerja pastu wat PJJ lagi, jarang bertemu. Masa kat PUO dulu, selalu jumpa. Tapi aku tetap doakan yang terbaik buat korang berdua. Sebab aku sayang korang berdua. Perempuan tue pun kawan aku dan aku tak sanggup nak tengok dia dengan lelaki lain. Aku takut dia di mainkan.

Ada yang selepas putus chenta, terus move on. Teruskan hidup seperti biasa. Walaupun dari luar, dia Nampak seperti biasa, dalam hati kita tak tau.Kan…

Bagi aku pula, pengalaman putus chenta memang menyakitkan. Selepas semua itu, aku dah takut untuk berchenta dan bertemu lelaki lain. Memang kadang – kala tengok couple lain agak terasa tapi buat masa sekarang, aku lebih selesa bersendirian.

  1. Chenta masa darjah 6 - kata pun budak - budak lagikan. Jumpa kat sekolah agama je.Sebab dia sekolah pagi sekolah lain. Si Aze la nie.Masuk sekolah menengah dah tak jumpa and putus camtu je.
  2. Chenta masa tingkatan 3 - kawan sekolah. Masa ni duk asrama.Naik tingkatan 4, dia nak ngorat perempuan lain. Budak dorm aku plak tue..vavi betul. Dak tue pun reject ko!hahaha
  3. Chenta masa sekolah teknik - okay.Ini chenta paling best. Walaupun mulut dia laser cam enche Lah tapi dengan aku dia ok. Best la tapi putus sebab dia kata aku ada laki lain. Naik form 5, dia nak mintak sambung, tapi aku taknak..aku setia la.Tapi sampai skang masih baik dan dia antara lelaki yang diingati oleh ahli keluarga aku..yer enche UNte.
  4. Masa habis sekolah, xdelah bercinta.Hampir - hampir je.Tapi tak menjadi.
  5. Sem 1 - 2,PUO - hurm, putus sebab aku bosan dengan dia.Jahat kan aku.Eddy, aku minta maaf.
  6. Sem 2 -3,PUO - tak hengatlah.
  7. Sem 3 -4, PUO - dengan dak Kluang Johor. Dia baik, lepas putus pun dia masih baik dengan aku.Sebab dia yang bersalah. Maen kayu tiga ye hang! Aku tak suka Cici tue. Kenzo, kamu memang lelaki baik.
  8. Sem 4 - 5,PUO - Okay ini giler punye cintan. Lelaki pilihan Bunda aku.First time betul2 serius bercinta.Tapi aku minta putus. Atas reason, peribadi. Memang sedih, tapi bila fikir balik, ada hikmahnya.
  9. Sem 6,PUO - Single (aku rasela).owh ah tak - tak.Baru ingat couple ngan dak Kapal.Kejap je.Then putus.Couple ngan Dak Poli Tanjung Malim.Pun kejap je. Aku yang putuskan. Mungkin belum masanya untuk bercinta semula.
  10. Habis Poli - dengan abang askar.Jodoh tak panjang....itu je mampu aku cakap.
  11. April 2008 - x hengat - Single
  12. Masa bulan Puasa(kalau x silap) - Adi...
  13. Selepas tue - sampai la nie - SINGLE
Biarlah masa yang menentukan siapa jodoh aku...

4 comments:

balkidz hunny said...

dalam byk2 aku cume nak tau chenta ko mase darjah 6 n abg askar mane yg ko sangkut nieh?? haha...

ChE YaYA said...

owh darjah 6 tua alan..kalo x silap aku dia dak sek sg serai..rasenye lah.

abg askar..hahaha.skang dia keje kat kem sg buloh..

ynf said...

no 8 tu amin hahahah,
pastu time kenzo tuh,aku siap beli hadiah birthday perfume kenzo! nyet nyet tol

ChE YaYA said...

hahaha..
ko ngat neyh maen teka2 ke sape pakwe aku..
yg terakhir tue adi, sebaya ko..
see..
ala2 rita rudaini gitu..