Friday, August 28, 2009

Bersuka leka

Bila bulan Ramadan menjelma tahun nie, aku teringat Ramadan yang lepas.
Fuh...start overnite bagai....pas kul 11 malam or 12 malam, hilang dari bilik.Balik pas Subuh or menjelang tengah hari...
Zaman masing - masing takde kereta.
Pengangkutan utama adalah Putra LRT. Pergi tempat-tempat yang boleh dicapai dengan kenderaan tue.
Lepak McD Ampang Park sampai SUbuh, tunggu 1st train nak balik.
Kuar malam merdeka kat KLCC, jalan sampai McD Ampang Park lagi..
Kuar p nak makan Spageti kat Food Court KLCC, tersadai kat McD AMpang Park lagi...
Tempat sejati McD Ampang PArk~~~
Dah up sikit..sewa kereta..sehari RM50~~kancil~~
Lepak sampai Putrajaya....
P downtown,uptown~~
G makan kat 14....
Lepak ngan AMir, Pilot mata panda
Pergi beraya ke rumah - rumah kawan...

Kemudian,
muncul lah WDP 3677,kancil merah~~
Peminjaman sepupu Feat Rihanna
Lagi ligat ke hulu ke hilir~~
Tempat utama adalah Putrajaya...Uptown Danau KOta..PD?haahahah...
Walaupun kondisi kereta sangat teruk..ya betul sangat teruk..
Brake pad haus, enjin berterabur, bunga tayar botak, alas atap tercabut..
Tak pe, gagah juga naik sampai Ulu Yam...

Tetiba,
Datang CCL 4433, Myvi SE Pearl White
Syasya Orange punye..
Masa nie zaman bersuke leka dah down sikit.
Memula okay...
Tapi lama-lama, dah lame x hang out sesama...
Sebagai kawan tanpa ada bf
Ya, masing - masing dah ada pasangan.....

Latest muncul la
WSY 4026, Viva Elite SIlver..
Feat Rihanna yang punya....
Baru p teman amik tadi kat Shah Alam...
P Mydin Subang Jaya...

Tapi ape- ape pun,
aku rindukan zaman ganas bersama kancil merah itu,
zaman kita hang out sesama
aiii..rindunya...
rindu untuk bergelar single ladies
aiii....

2 comments:

adipokdi said...

wah...rindu kan kncil merah...aku terlibat juga beb...yeah! kancil merah rock!

Anonymous said...

Hohoo~ yana...nak wat caner da muncul orang ke-5, ke-6, ke-7 dan ke-8 so masing2 sibuk laa..nak plak awie&erra hahaaa~~ aktiviti da semakin berkurang kan...tiada lagi midvalley (",)- LAH