Thursday, October 14, 2010

Batuk Alergik

Hah..batuk alergik hurm xtau lah betul ke x apa aku eja..itulah jawapan yang aku dapat bila aku jumpa doktor Selasa hari tu.Menurut pn Doktor lagi, saya alahan kepada persekitaran berhabuk.Aww...gitu kan.
Dia tanya aku ada wat lab guna simen ke ape.No..NO...kejuruteraan saya duduk dalam lab komputer sahaja.Bila doktor cakap camtu rasa cam lega sikit sebab dah tau batuk neyh kenapa.Bukan sebab penyakit lain.Ya lah kan bila kau ada ahli keluarga yang meninggal sebab kanser paru - paru, ko mesti rasa lain je kalo batuk ko tue semacam kan...Pastu di tambah lagi persekitaran yang banyak 'naga' berasap..ha lagi ko rasa cam 'aku kene kanser ke?'.
Pastu rumate asyik risau je.Mana tak risau batuk macam nak terkeluar segala - galanya.pastu non - stop plak tue.Then muntah..tapi tak kuar pun.Reaksi nk muntah je sampai senak perut. Malam plak suhu badan naik semacam, rase cam dah xnak mengharung dunia malam dah.

Pastu doktor pun kasik ubat alergik habuk, ubat batuk dan anti biotik.

Pas neyh kalo orang cakap ' aku batuk', korang jangan cakap ala batuk je.Korang tak rasa implikasinya.Rase sangat teruk.Aku batuk sampai x selera nak makan.Takut muntah balik.Penat jangan cakaplah.Malam tidur pasti tak lena,padahal ko punye mata tutup je.

Disebabkan batuk punya pasal, before pergi jumpe doktor aku pernah habiskan sebotol ubat batuk cap kaki tiga tue dalam masa tak sampai sehari.Gila kan..tak tahan punya pasal.Aku makan madu (thanks to ain al kamah my rumate).

So far, aku avoid ice dan juga minuman sejuk.Gila hari tue minum pepsi sketz je, pastu batuk macam orang giler (orang giler batuk camne yer)

Pas neyh kalo dah habis ubat doktor suh jumpa dia lagi kalo tak sembuh - sembuh jugak.Jadi korang mesti doakan supaya aku sembuh ok!!!!!

P/S: pergi makan 4 happy seasons, menghampakan.nanti buat review pas neyh

2 comments:

adipokdi said...

semoga cepat sembuha che yaya n xde dah batuk alergic tu~

puh glah jauh2 batuk alergicmu. amin~

ChE YaYA said...

Tq hadi