Thursday, October 25, 2012

Part Time punye keje

1) Sushi King
 Peh..memang penat la kan..bahagian F&B nie...lebih -lebih lagi dapat kat bahagian belt tue.Ha ko kelam kelibut nak siapkan order bagai...tangan menggeletar bagai nak susun sushi tue atas plate.Last-last jadi tukang buat nasi sushi tue je.Sebenarnye aku mintak bahagian lain tapi dapt pulak kitchen crew...jahanam la kan.Aku ni la yang paling tak gemar masuk dapur tapi uolzz ai belajar cara potong bawang laju-laju macam chef tue.BTW..its fun

2)Freelance kat syarikat praktikal
Pas praktikal, buat event tuk company. Nampak tak lari bidangnye tue.Penat sebab nak kejar orang pastu kena masuk kelas.Err rasa macam cter JAne by Design plak.Juga menjadi pengacara majis bidan terjun.I miss this moment.

3)Bookstore
Finally skang part time kat book store.Totally different dari yang slalu tgk kat drama tu.Its totally busy..busy..busy sedar je dah time break.dah time briefing.Part paling aku menggelabah, customer overseas tanya soklan.Its okay lagi kalau omputih, tapi dari country lain...tau tau je lah kan slang dia macam mana.
Tapi seronok sebab bau buku.lagi seronok time wrap,ha time tuela boleh selak - selak buku semua.Ini pun aku mintak jawatan lain tapi dapat yang ini.terima je lahh

Okay nanti aku nk try part time kat Central Market pulak ahhh

4 comments:

ynadona said...

hye dear...u budak um e?i ade drop komen kat blog u...

ChE YaYA said...

sory2..xsempat nak reply..nik tue kawan kat um..dah lama x kontak dia

ynadona said...

owh ye ke?fb n no fon pun xde ek.kalo jumpe dia, kim salam tau...

ChE YaYA said...

dah xjumpe pun dia dah..mmg betul2 lost contact pas dia kuar dari um