Saturday, April 25, 2009

Coming Soon


Saje letak dua poster..horror sikit kan..
Okay RM10 aku berbaloi apabila menonton filem neyh..thankz to the director.Sopon Sudakpisit.
Enche pelakon pun hensem..Worakan Rojanawat..*wink*wink*
Okay..okay dah..mari kita buat review.Hati aku tengah bergetar lagi.Aku serem~~Tarik Nafas!

Kisah ini bermula dengan adegan di panggung wayang(bukan orang kissing-kissing.Kalo nak tengok betul2,pie sendiri kat wayang sana). Shane(si enche pelakon hensem) adalah orang yang memutarkan filem cinema.Itu pekerjaan dia.Memula tengok dia nie pehal cam sengal,tak macam watak-watak hero yang berani gitu.
Dia ade awek nama Som (cun babe), tapi dah berpisah sebab dulu Shane nie drug addict, then dia ambil jam tangan Som dan terpukul Som sampai bertanda dahi.
Dia join Yod(abang SOm) untuk buat cetak rompak untuk pajak semula jam Som.Diorang nak record filem bertajuk ~~alamak tak hengat pulak~~Filem itu la yang berhantu sebenarnya.Diorang nak copy before filem tue release.

Bermula lah kisah apabila Shane di bilik projektor dan Yod di tempat penonton.Masa tue wayang dah tutup.Shane tertidur.Sedar-sedar, subuh dah lepas.Dia tengok Yod hilang.Pelik jugak coz camcoder masih ada.Bila dia tengok camcoder tue..haaaaaaa...Tengok sendiri kat wayang.

Kenapa anda perlu tengok filem ini?
  1. Shane hensem dan Som lawa.
  2. Cerita ini berlaku dalam panggung wayang. Mesti korang tak nak pegi tengok wayang dah.
  3. Hantu dia bukan hantu merangkak - rangkak cam Ju-On dan rambut dia tak hitam.
  4. Mesti anda tutup muka sepanjang cerita. Brother sebelah Nana siap angkat kaki lagi.Ada orang menjerit.
  5. Jangan tengok kalau ada penyakit jantung.
  6. Cerita dia fresh.
  7. Hantu dia bukanlah Chaba rupanya..si Ingchan.Nak tau siapa,sila singgah di panggung berdekatan.
  8. Takde scene gelap-gelap, sampai kita tak nampak apa-apa.
  9. Hantu dia tak muncul bila matahari tenggelam.
  10. Coverage telefon dalam cerita tue hebat. Masuk alam lain pun masih ada coverage.

YOU REALLY WANT TO SEE ME DIE?
(aku tak tau dalam bahasa Thailand..tapi ini hantu dia cakap)

7 comments:

haphyz said...

:::HAHA...mmg terbaik...
n mmg btul som 2 sgt chun.. (mcm melayu dowh)

coverage telepon 2 aku tkley tahan.. mmg tebaik..(aku rse dier pakai celcom) maxis mesti tk dpt line kt c2.. hahaha

ChE YaYA said...

aku rase dia gune line
u mobile~~

i.am.belle said...

haha kamu buat aku ingin tengok filem ini.

aku cuma tgk cerita hantu waktu siang sbb aku mmg penakut waktu mlm. hahaha

salam
belle

ChE YaYA said...

harus di tonton..
hahaha

haryz maniac said...

tajuk citer tu rasenye 'The Malicious Ghost'. n yup..mmg seram. nk pulak tgk wkt malam...mmg x lena tido pastu... ;p

i agree heroin die cun...memule igt citer melayu..skali dorg ckp bhase asing, terus "ok...ne citer thailand." =)

afifisa said...

hey
tajuk citer tu "Revengeful Spirit" atau "Roh Pendendam" la...

citer dia dahsyat gak r
ada waktu scene Shane dlm lift tu, au menjerit
haha.. aku ni jenis skeptika sket kalu tgk citer hantu
tp citer ni boley thn

ada je la scene dlm gelap

tp ending dia x best r

ChE YaYA said...

ko menjerit afif?
hahaha
aku pun x jerit tau..
gler ah..
xla mcm cter antu zaman skang..gelap je...
ending dia ok what..semua mati..
tak perlu lah ending yg tipikal..
hero n heroin bangun berganding tangan bersama2..hahaha